Jump to content

Sündisznó és fegyverkereskedelem? – A Facebook nem így értette

2016. 10. 08. 13:00

A Facebook frissen indult online piaca a cég szerint azért jött létre, hogy megkönnyítse minden féle cuccok eladását. Ez szép és jó, csak hát voltak olyan elvetemültek, akik ezt szó szerint vették.

A Facebook Market kezdeti napjain kissé túl engedékenyen kezelte, hogy pontosan miket is csereberélhetnek az emberek.  A cég ezért a kis „technikai hibáért” már elnézést is kért. Arról szólt a fáma, hogy a listázandó tételeket figyelő rendszer olyan tárgyakat és dolgokat is engedett kikerülni a piacra, amelyek nem csak a Facebook saját belső szabályzatát sértik, de egyébként is illegális velük kereskedni. Az ember bele se akar gondolni, de képzeljük el, hogy apró csecsemőktől kezdve a drogokon át a fegyverekig mindent.. még bébi sündisznókat is árulni kezdtek az emberek. Természetesen azóta a Facebook megtette a szükséges lépéseket ennek a problémának az orvoslására és csak merni reméljük, hogy még ez megtörtént, addig egy kis sündisznó se került egy állig felfegyverzett drogkartell tagjaihoz. Valószínűleg nem a megfelelő szocializációs táptalajt jelentené egy ilyen társaság a még cseperedő kisállat elméjének, de ez egy másik tészta.

A Facebook Market még csak most van terjesztési szakaszban. Sokan még az elérhető régiókban se tudták kipróbálni, de az már ennyiből is látszik, hogy még sok kemény munka van vissza a rendszer tökéletesítéshez.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)