Jump to content

Saját online piacot indított a Facebook

2016. 10. 07. 13:00

Jelenleg az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, valamint Ausztria és Új-Zéland ahonnan elérhető a szolgáltatás, de a cél az, hogy idővel minden Facebook-felhasználóhoz eljusson.

Ha a fenti helyek egyikén élünk, akkor akár már ma el is adhatunk valakinek valamit. Ez egy elég barátságos módszer lehet átpasszolni valakinek a megunt, régi okostelefonunk, de persze mi is könnyedén válogathatunk majd a több ezer tételnyi mások által kínált portékák közül.

A Facebook csak lassan mutatja be az embereknek ezt az egész új bazárosdit, hogy nyugodalmasan belejöhessenek az eladás online mikéntjébe. Továbbá feltétele a funkció elérhetőségének, hogy a felhasználó 18 évnél idősebb legyen. Ha ez megvan, akkor felfog tűnni egy új shop ikon a Facebook mobilos applikációjában.

A Facebook kiemelte, hogy bár pénzt már most is tudnak küldeni a felhasználóik a Messenger alkalmazáson keresztül, de a cég nem tervez kereskedelmi vagy aukciós oldalt csinálni a közösségi térből. Ennek fényében, akkor ez az új Facebook Market tényleg csak egy kis baráti piacolás. A Facebook nem szándékozik felszámolni pénzt az eladó tárgyaink listázásáért és nem kíván belefolyni a kiszállítással kapcsolatos dolgokba se. Azért így is érdekelne minket, hogy mit szól mindehhez az eBay például.

(Forrás: newsroom.fb.com Kép Forrása: newsroom.fb.com)