Jump to content

Akkor most adott hozzáférést a Yahoo az e-mailekhez vagy sem?

2016. 10. 06. 14:00

Emberek millióinak elektronikus levelezéséhez férhetett hozzá az amerikai kormány egy a Yahoo által biztosított szoftvernek a segítségével, állítja a Reuters. A Yahoo meg törvénytisztelően tagad.

 

 

A Reuters szerint a Yahoo eleget tett az illetékes amerikai kormányzati szervezetek megkeresésének és egy olyan szoftvert biztosított például az NSA és az FBI számára, amellyel Yahoo e-mailfiók tulajdonosok levelezésének teljes anyagai átnézhetőek.

A Yahoo az Engadget megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy cégük egy törvénytisztelő szervezet és betartják az Egyesült Államok törvényeit. A cég szóvivője szerint pusztán erről van szó semmi többről.

Az ügyhöz kapcsolódóan persze rögtön Edward Snowden is megszólalt Twitteren:

 

Egy napra rá aztán jött a következő nyilatkozat is a Yahoo vállalattól. A szóvivőjük úgy informálta az Engadget szerkesztőségét, hogy a Reuters cikke félrevezető és nem pontos. „Mi szigorúan értelmezünk minden kormányzati kérést és csak minimálisan hozunk nyilvánosságra felhasználói adatokat. A cikkben leírt e-mail szekennelés nem létezik a rendszerünkben.”

Akár igazak a vádak, akár nem, annyi biztos, hogy nagyon rosszul sikerült lekommunikálni ezt az egészet a Yahoo vállalatnak és most aztán magyarázkodhatnak is emiatt.

(Forrás: engadget.com / reuters.com Fotó forrása: pixabay.com)