Jump to content

Tim Cook szerint az AR technológiáé a jövő

2016. 09. 16. 13:00

Az Apple vezérigazgatója szerint a kiterjesztett valóság sokkal nagyobb potenciállal bír, mint a virtuális valóság. A VR technológiát túlontúl elszigetelőnek tartja.

Van igazság abban, amit Tim Cook ecsetelt a minap. A kiterjesztett valóság a való világ elemeit kombinálja a virtuális világ elmeivel, ennél fogva sokkal kevésbé antiszociális tevékenység egy AR szemüveg használata, mint a VR fejeseké, amiket viselve teljesen kizárjuk a külvilágot.

Az eddig elterjed VR termékek leginkább a szórakoztató és játékipar fogyasztóközönségét tudták meghódítani. Kikapcsolódásról lévén szó még jól is jön az, ha kicsit kizárhatjuk a külvilágot, viszont tény, hogy ami ebben az esetben előny, az a hétköznapi életben hátrány. Az AR technológia lehetővé teszi, hogy fenntartsuk a kapcsolatot a valósággal és ennél fogva sokkal többrétűen felhasználható lehet majd a hétköznapokban. Tim Cook szerint éppen ezért az utóbbi, azaz a kiterjesztett valóság sokkal gyorsabban elterjedhet.

Persze mindenki arra lenne igazán kíváncsi, hogy hogyan látja ebben jövőben a saját szerepét az Apple, de erről még nem eset szó. Mindenesetre Tim Cook elég gyakran hozza fel az AR és a VR világ harcát és most egy komoly állásfoglalás is született a részéről. Mindezek fényében biztosra vehetjük, hogy az Apple berkeiben is dolgoznak ezeken a témákon és már azt is sejthetjük, hogy a cég melyik technológiai megoldás mellett fogja letenni a voksát.

(Forrás: theverge.com Fotó forrása: pixabay.com)