Jump to content

A Sony az Xbox helyett a PC-t tartja igazi ellenfelének a piacon

2016. 09. 13. 10:00

A PS4 Pro nem a Sony válasza a Microsoft Project Scorpio-ra és a cég nem az Xbox One-t tekinti fenyegetésnek. A PC-t látják igazi vetélytársuknak.

A Sony vezére Andrew House szerint, a PC volt az egyik meghatározó faktor, amikor egy új csúcskategóriás konzol felajánlása mellett döntöttek.

„Láttam néhány olyan adatot, ami igazán befolyásolt engem” – mondta a The Guardian című lapnak. Az adatok alapján azok a játékosok, akik az aktuálisan legeslegjobb elérhető grafikára vágynak, azok szépen elkezdenek átvándorolni PC-re, ahol az elérhető. A Sony persze szeretné megtartani ezeket az embereket a saját rendszerében, ezért aztán szükséges, hogy a lehető legjobb és legmagasabb szintű teljesítményt nyújtsák nekik. Ez lenne a PS4 Pro. A Sony szerint a PS4 Pro valami teljesen új, innovatív és új távlatokat nyithat meg előttünk.

House kiemelte, hogy a PS4 Pro, nem a cégük válasza a Scorpio projektre.

Mivel a PS4 uralja a piacot, így nem igazán kell aggódnia a Microsoft miatt, mint konkurencia.

A PS4 Pro November 10-én jelenik meg. A Sony arra számít, hogy még az idén értékesíteni tudnak belőle 20 millió egységet. Az erősebb konzol előnyeit kihasználó játékok aktuális listáját itt találhatjuk meg.

(Forrás: theguardian.com Kép forrása: playstation.com)