Jump to content

Túl a 10 milliós mérföldkőn a Raspberry Pi

2016. 09. 10. 10:00

Kétség se férhet hozzá, hogy a Raspberry Pi teljesen új távlatokat nyitott a hobbifeltalálók és a számítógépes ezermesterek számára, aminek mára meg is lett a gyümölcse.

Sőt a fentieken túl, néhány komoly projekt és kutatás is nagy hasznát vette ennek a hihetetlen olcsó és apró számítógép koncepciónak.

Tavaly februárban pedig már örömmel tudathatta is velünk a Raspberry Pi alapító vezérigazgatója, Eben Upton, hogy termékük sikerét 5 millió eladott egység bizonyítja. Ma pedig ismét egy jó hír érkezett a cégtől, miszerint már túlvannak a 10 milliós értékesítési mérföldkőn is, ami azt jelenti, egy bő év alatt sikerült megduplázniuk az alapból is lenyűgöző számot.

Ennek a hírnek az örömére a cég ki is adott egy egy új csomagot. A Raspberry Pi Starter Kit egy Raspberry Pi 3-at tartalmaz egy 8GB-os SD kártyával, rajta az előtelepített NOOB operációsrendszerrel, továbbá még egy Kinneir Dufort case, egy egér, egy egyméteres HDMI kábel és egy billentyűzet is a csomag része. Igaz, ez a „prémium” csomag 99 fontba fáj, amivel lehet pont elkerüli a Raspberry Pi cégözönségének javát.

A Raspberry Pi Starter Kit momentán csak az Egyesült Királyságban kapható, de hamarosan a világ többi részén is elérhető lesz.

(Forrás: uk.rs-online.com Kép forrása: uk.rs-online.com)