Jump to content

A nemekre és a munkákra fokuszál az Unicode következő emotikon frissítése

2016. 08. 26. 10:00

Az Emoji 4.0 frissítés női és férfi bírákat, tűzoltókat, pilótákat, asztronautákat és művészeket add hozzá a már eddig is igen szélesnek mondható emotikon kínálathoz.

Az Emojipedia riportja szerint a legújabb Unicode szabálynak megfelelően változik az emotikonok kínálata. Érkeznek a különböző munkákhoz kapcsolódó női és férfi emotikonok. Mondjuk van egy két öhm.. érdekes feldolgozás is. Például emlékszünk arra, amikor két nyuszifüles hölgy táncikál? Na valaki valahol úgy érezte, hogy ennek szükséges elkészíteni a férfi változatát is. Az eredmény kicsit vicces, kicsit zavarba ejtő, de biztos lesz, olyan is aki pont ennek a használatában fogja örömét lelni. De az Emoji 4.0 csomag a régebbi emotikonoknak is ad női megfelelőt, ahol esetleg hiányoztak. Ilyen például a rendőr fej, aminek mostantól női megfelelője is akad, mert hát miért pont a rend őreinek ne lehetne párja az emotikonokkal elmesélt történeteinkben.

Mielőtt még a változások élesbe is eljutnának a nagypublikumhoz, addig néhány hónapnyi tesztelés hátra van. iOS 10-en már lehet bétatesztelni és a visszajelzéseket is szívesen fogadja az Unicode.

Az Emoji 4.0 16 új hivatást hoz magával. Az új emotikonok között lesznek tanárok, gyári munkások, szakácsok, asztronauták, tűzoltók, tudósok, bírák, pilóták, művészek. Az összes munkához kapcsolódó emotikon férfi és női verzióban is érkezik.

(Forrás: emojipedia.org Kép forrása: emojipedia.org)