Jump to content

235 000 terrorizmushoz köthető fiókot függesztett fel a Twitter

2016. 08. 19. 16:00

Évekig a Twitter volt a szólásszabadság egyik internetes védőbástyája és ennek a címnek a megtartására annyira törekedtek, hogy még a gyűlöletbeszéd is szabadon áramlott a csatornáikon.

Aztán kapták is érte a kritikát és jött a nyomás, hogy talán a szélsőséges csoportok tevékenységét csak nem kéne már neki kiszolgálni. A közösségi média vállalat pedig megdőlt az elvárásoknak és szépen elkezdte szabályozni, hogy mi az amit még szabad és mi az amit már nagyon nem az oldalaikon. Ennek eredményeként 2015 közepétől kezdve többszázezer terrorizmushoz köthető fiók működését szüntették meg.  Csak az elmúlt 6 hónapban 235 000 fiókot töröltek, még összesen eddigi erőveszítéseiket 360 000 ilyen nemkívánatos fiók megszüntetése koronázta.

De nem csak a terrorizmust terjesztők, hanem a zaklatok és rasszisták ellen is felvette a kis kék madár a harcot. Új funkciókat adtak a felhasználók kezébe, hogy védekezhessenek azokkal a tartalmakkal szemben, amiket nem tudnak tolerálni vagy sértőnek találnak.

Ennek ellenére, ahogy azt a terrorizmussal összefüggésben megszüntetett fiókok számának változása is mutatja, a probléma fokozatosan növekszik. Persze a számok azt is mutathatják, hogy egyre nagyobb figyelmet kap a téma és egyre hatékonyabban büntetik az ilyesmit a Twitternél. Legyünk optimisták és próbáljunk meg az utóbbiban reménykedni.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)