Jump to content

Végre kiszűrhetők a trollok a Twitteres értesítésekből

2016. 08. 19. 14:00

Már kezdett úgy tűni, hogy a Twitter feladta a harcot az internetes trollokkal szemben, de erről szó sincs, hiszen itt is a következő bevethető fegyverük a sértő posztokkal szemben.

Persze ne számítsunk semmi formabontó szuper effektív megoldásra, de végre a Twitter felhasználók is kapnak egy komolyabb eszközt a kezükbe, ha szeretnének tenni valamit a hírfolyamukat elárasztó trollkodás ellen. Sőt igazából nem is egy, hanem mindjárt két ilyen fegyvert, bár ebből az egyik inkább amolyan magunkba fordulás, mint sem védelmi eszköz.

Szóval az első az úgynevezett „quality filter”, ami az „alacsony minőségű” posztokat engedi kiszelektálni. Ezzel az opcióval elrejthetőek lesznek a szemeink elől a nemkívánatos posztok. Hogy mi számít majd ilyen nem kívánatos posztnak azt pedig több faktor alapján lesz majd meghatározva. Ilyen faktor lehet maga a közzétevő fiók és annak viselkedése. Ha nem szeretnénk látni az internet trolljait, akkor ez a funkció mindenképpen legyen majd bekapcsolva.

A másik új lehetőség, hogy csak azoktól az emberektől kapunk értesítéseket, akiket már követünk. Ez magát a Twitter élményt egy kicsit jobban elszigetelté teszi, de hé lehet pont erre van szükségünk.

Mindkét új beállítási lehetőség elérhető a mobilos alkalmazásból és a Twitter weboldaláról is. Az új funkciók egyébként éppen időben érkeztek, mert már tényleg nagyon kezdett elharapózni az internet eme szeglete. Reméljük javulni fog így a helyzet, ha nem is nagyon, de legalább egy kicsit.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)