Jump to content

Trollvadász egységet állít fel a londoni rendőrség

2016. 08. 15. 13:00

A különleges OHCH (Online Hate Crime Hub) egység feladata lesz, hogy segítsen beazonosítani az online trollkodókat és támogatást nyújtson az áldozataiknak.

A közösségi médiában egyre növekvő fenyegetést jelentő online gyűlölködésre, trollkodásra és más hasonló problémák orvoslására egy különleges egységet állít fel a londoni rendőrség. Az 5 tagú csapat egytől-egyig képzett specialistákból áll, de meg is kérik az árukat. A Scotland Yard 1,7 millió fontot költ az egységre, aminek a neve OHCH (Online Hate Crime Hub). Az egység nem csak, hogy vadászni fogja az online fenyegetést jelentő személyeket és szervezeteket, de soros kapcsolatban állnak majd a közösségi média főszereplőivel is, mint a Facebook vagy a Twitter.

Bizony sokan panaszkodnak az angol rendőrség tehetetlenségére, valamint hogy nem kapnak elég figyelmet a panaszaik az ilyen jellegű bűncselekményeknél. Teszik ezt annak ellenére, hogy a jelek szerint az Egyesült Királyságban a hatóságok igen is tesznek lépéseket, hogy megfékezzék az online támadásokat. Talán az OHCH lesz az első olyan egység, ami valódi változást hozhat ezen a területen. A csapat nem csak a nyomozókat fogja segíteni és együttműködni velük, de a rendőrtiszteknek is segíteni fognak beazonosítani az elkövetőket és megfelelő szintű támogatást nyújtani az áldozatoknak.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)