Jump to content

Az Ebay, az Etsy, a Microsoft és sok más cég szólalt fel az illegális vadkereskedelem ellen

2016. 08. 13. 13:00

A nagy internetes kereskedők és tech cégek felszólaltak: Nem lesz élőállat vagy illegális eredetű testrész, mint például rinocérosz szarv vagy teknős hús kereskedelem az ő oldalaikon még rajtuk múlik.

Bár azt gondolná az ember, hogy tulajdonképpen ez magától érthetődig, de azért tuti ami biztos az Etsy, az eBay, a Gumtree, a Microsoft, a Yahoo és a Tencent aláírt egy kompakt kis standardizált kikiáltványt, hogy náluk bizony nem lesz illegális vadállat kereskedelem.

A megegyezés irányelvei alapján az állatok olyan testrészeinek kereskedelmétől is elhatárolódnak a szervezetek melyek illegális forrásból származnak, kihalás fenyegeti őket vagy bármilyen módon veszélyeztetetnek számítanak. Ezeket egyébként is nemzetközi törvények védik szóval… Viszont nem esik szó a nem veszélyeztetett állatokról. Ez azt jelenti, hogy a fenti cégeknek oké, ha mondjuk kutyák, macskák vagy csirkék darabkáit adják-veszik az orruk előtt, de ha valami ritka bogarat akar valaki megenni arra bizony nagyon csúnyán fognak nézni?

A World WIldlife alap, a Nemzetközi Állatjóléti alap és a TRAFFIC közösen fogalmazta meg azt a kezdeményezést, amit fenti nagy cégek aláírtak. Igaz kimaradt néhány ütős név, mint a Facebook vagy az Amazon, de valahol ezt is el kell kezdeni nem igaz?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)