Jump to content

Atlantában is lesz egy robotokkal üzemeltetett Adidas gyár

2016. 08. 11. 12:00

A németországi Speedfactory után egy újabb robotokkal működtetett cipőgyárat tervez megnyitni 2017-ben az Adidas, csak ezúttal Amerikában.

Az Adidas már egy ideje kísérletezik mindenféle alternatív gyártási technológiákkal (lásd a 3D nyomtatással legyártott óceáni műanyaghulladékból készült cipőjüket) és ez nem csak a felhasznált anyagokra, de magára a gyártásnak a folyamatára is igaz. A megnövekedett szállítási költségek arra sarkalják a céget, hogy az ázsiai országokból visszatelepítsék egy a fogyasztókhoz közelibb helyre a gyártóegységeiket. Viszont ha már úgy is gyárakat kell nyitni, akkor kipróbálnak valami újat gondolhatták. Robotokkal üzemeltetett gyárakat. Elvégre haladni kell a korral szokták volt mondani.

Az új atlantai robotos Speedfactory 2017-ben nyílik majd meg a tervek szerint. A 74 000 négyzetméteres gyár még az év vége előtt teljesen működőképes lesz és 50 000 pár cipőt fogy gyártani. Bár a gyárat elvileg szinte teljesen önműködőre akarják tervezni mégis 160 új emberi dolgozót is felszeretnének venni az Atlantai gyárba. Nem tudni mi lehet a dolog mögött, hiszen még a szigorú német szabályozás mellett is elegendőnek véltek 8 embert, de hát valakinek szemmel is kell tartani ezeket a gépeket nem igaz?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)