Jump to content

Érkezik a Windows 10 évfordulós frissítés

2016. 08. 03. 10:30

Okosabb Cortana, jobb érintőceruza támogatás, erősebb böngésző, új Windows Hello beléptető rendszer és még egy csomó-csomó újdonság jön ezzel a hatalmas frissítéssel.

A több honapós „juj, de szuper lesz ez a Windows 10 frissítés” kampány után végre tényleg itt a Windows 10 évfordulós frissítése (Anniversary Update). Pontosabban többé-kevésbé itt van. A Microsoft elkezdte rászabadítani a világra a csomagot, de csak úgy szépen fokozatosan. Első körben az „újabb gépek” kapják meg a frissítést. Persze manuálisan is nekiláthatunk a frissítés beszerzésének, ha nem tudunk már tovább várni. Viszont, ha egyszer feltelepül utána lesz nekünk egy kiokosodott Cortana virtuális asszisztensünk, aki már néhány applikációt és képes lesz kezelni, a hang alapú parancsaink hatására. Érintőceruzát is sokkal komfortosabb lesz használni a fejlesztett támogatásnak hála és az Edge böngésző is el lesz turbózva azzal, hogy végre lesznek hozzá kiegészítések.

Viszont, ha Windows 10 telefonunk van, na akkor kell csak igazán türelmesnek lennünk. A Redmond csapat azt üzente, hogy majd a következő hetekben érkezik meg mobil platformra eme portéka. Tényleg nem lehet a szívének a csücske a mobil divíziója mostanában a Microsoftnak, bár ez lehet, hogy nem feltétlen ennek a jele, de azért az a napokban bejelentett pár ezres elbocsátás valamiről csak árulkodik.

(Forrás: itmozaik.hu)