Jump to content

A SoftBank és a Honda összeáll autót gyártani?

2016. 07. 24. 16:00

Egy autógyártó és egy telekommunikációs cég összefog, hogy olyan autókat gyártson, amik képesek értelmezni az érzelmeket. Nem, ez nem sci-fi, hanem a valóság.

A japán telekommunikációs vállalat, a SoftBank azt tervezi, hogy összefog a Honda autógyártó vállalattal, hogy közösen valami olyat alkossanak, amire biztosan nagy szüksége van a világnak: Beszélő autót.

Hovatovább ezek az autók nem csak magukban motyognak, hanem interakcióba is tudnak majd lépi az emberrel és reagálni akár az érzelmeikre. Hogy hogyan? Itt jön a képbe a SoftBank robotja, Pepper, s annak kamerái és tonnányi szenzorja.

A tervek szerint a Honda autói képesek lesznek automatikusan tanácsokat és javaslatokat adnia vezetőknek egy-egy szituációban, ami esetleg megkívánja azt. Kissé bizarrul hangozhat, hogy az ember épp a gondolataiban elmerülve vezetgél, amikor a semmiből rászól az autó, hogy te figyeljél már hát itt miért nem mész balra, de ha a GPS rendszerekkel kijövünk, akkor ezzel se lesz gondunk. Kíváncsian várjuk, hogyan fog ez kinézni a, ha egyszer megvalósul, ami nem is olyan távoli lehetőség a két vállalat összefogásának fényében.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)