Jump to content

Sikerrel zárult a SpaceX második szárazföldi landolása

2016. 07. 18. 12:00

Újabb ellátmányt küldtek fel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) egy Dragon kapszulával, ami remek alkalom volt a SpaceX vállalatnak egy kis rakétateszteléshez.

Elon Musk és csapata egy rakománnyal teli Dragon kapszulát indított ma a Nemzetközi Űrállomáshoz. A kilövés 12:45AM (EDT), azaz ma hajnalban zajlott le és ezt az éjszakai küldetést egyben a Falcon 9-es újrafelhasználható rakéta második szárazföldi landolásának teszteléséhez használták. A teljes műveletet élő adásban végig lehetett követni, amit az alábbi videó örökített meg.

A küldetés során egy nemzetközi dokkoló adaptert juttattak fel az ISS-hez, amit elvileg tavaly kellett volna célba jutatni, de akkor a Falcon 9-es bemondta az unalmas a kilövésnél. Ennél fogva aztán a SpaceX most tényleg nem engedhette meg magának, hogy másodszor is elpuskázza a dolgot. Egy újabb baki nem csak az ISS ellátmányának ártott volna, de a cég megbízhatóságát is pellengérre állította volna. Persze bakik mindig lehetnek, ezekre próbálnak is felkészülni a szakemberek, ráadásul a legutóbbi incidens óta rengeteget fejlődött a vállalat és azóta számos sikert is maguk mögött tudhatnak, így igazán nem is volt kérdés, hogy most is sikerrel járnak majd.

 

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: SpaceX, Flickr)