Jump to content

Zöld utat adott az Unicode a Google új emoji csomagjának

2016. 07. 15. 13:00

Az Unicode nem csak, hogy jóváhagyott több mint 100 új emotikont, de azt is elfogadták, hogy végre a már létezők közül is számos megkapja a női verzióját.

Én, aki körülbelül 3-4 emotikonnal is boldogan elélnék, nem annyira tudok mit kezdeni ezzel a tengernyi grimaszoló fejecskével, égő házikóval, meg a mindenek a tetejébe egymás hegyén-hátán fetrengő kisállatokkal és még a jó ég tudja, mik vannak. Bár én meg egy raklap képpel bombázom szét a chatpartnereim, szóval valahol azért látom értelmét. Viszont, ha már A-t mondunk, mondjunk B-t is. Ha ennyi emoji csomag lehet, hogy már meg se találjuk közötte, amit használni szeretnénk, akkor igazán kijár ezeknek a női megfelelője is. Elvégre pont az emotikonoknak az összetételében ne lenne fontos a nemi egyenlőség reprezentálása? Pláne, hogy még az MSN-es időszakból (régen volt, tán igaz se volt) tisztán emlékszem, hogy minden kedves lány ismerősömnek volt legalább fejenként néhányszáz emotikonja betárazva minden eshetőségre. Ezek alapján érthetetlen is, hogy miért nem gondoltak rájuk előbb.

Végül is már mindegy. a Google felismerte, hogy jöhetnek a lány emojik. Az cég által előterjesztett emotikon csomagokat pedig szépen jóváhagyta az Unicode. Ez azt jelenti, hogy 11 új munkával kapcsolatos emotikonok érkeznek férfi és női változatban egyaránt. Ez több mint 100 új emotikont jelent az Unicode könyvtárában, plusz 33 már létező emoji, mint például a futó, a fodrász, a rendőrtiszt és még sok más kapja meg a női változatát. Ezek az újdonságok természetesen már benne is lesznek az Andorid új verziójában.

(Forrás: engadget.com)