Jump to content

Twitter hallgatag a legutóbbi OurMine támadással kapcsolatban

2016. 07. 12. 16:00

Még mindig csak találgatni lehet, hogy hogyan sikerült illetékteleneknek bejutni a Twitter CEO-jának Twitter fiókjába és cég se mond semmi konkrétat ez ügyben.

Vasárnap kora reggel a magukat OurMine néven hirdető csapatnak sikerült feltörnie egy újabb fontos közösségi profilt, a Twitter vezérigazgatójának, Jack Dorsey-nak Twitter fiókját. A kérdés csak az, hogy hogyan? Az Engadget többszöri ismételt megkeresésére sem reagált a Twitter ez ügyben és Jack Dorsey sem tweetelt az incidenssel kapcsolatosan ez ideáig. Az OurMine csapata olyan bizonyitékokat hagytak hátra melyek arra utaltak, hogy a VIne oldalán keresztül szerezték meg az akciójukhoz szükséges információkat, de némi idővel rá ezt a Twitter egyik biztonsági szakembere, Michael Coates megcáfolta. Az OurMine azt állítja, hogy ők csak Dorsey Dorpbox fiókjából szereztek adatokat, de ahogy erre a ZDNet rámutat néhány információ egyszerűen hamisítvány.

Összességében elmondható, hogy a találgatásokat és a félrevezető információkat leszámítva még mindig senki se tud biztosat állítani, hogy hogyan és milyen hibát kihasználva történnek ezek az egyre gyakrabban visszatérő és egyre kínosabb incidensek a Twitter hírességek profiljaival. Annyi biztosan feltételezhetünk, hogy bár a cég most talán még hallgat, de mindent elkövetnek, hogy a végére járjanak a dolognak.

(Forrás: engadget.com)