Jump to content

Az ISIS Twitteres jelenléte 2 év alatt 45%-kal csökkent

2016. 07. 11. 13:00

Ha az Egyesült Államok kormányát kérdezed, hogy az ISIS online propagandája elleni küzdelem kifizetődő volt-e, akkor a válasz 45% 2 év alatt.

A Fehérház jelentése szerint a szóban forgó szélsőséges csoport Twitter forgalma csaknem a felére csökkent az utóbbi két évben. Ezt javarészt a hozzájuk köthető fiókok és tweetek likvidálásával sikerült elérni. Magyarán nem arról van szó, hogy meg lehetne előzni, hogy egyáltalán ezek a fiókok létezzenek vagy, hogy az üzenetek célba érjenek, de el lehet tüntetni a nyomukat és legalább nem terjednek el. Viszont ez a mi törlünk, ők meg tovább regisztrálnak és tweetelnek megoldás elég szélmalomharcnak tűnik, holott kénytelen vagyok belátni, hogy ez egy nagyon cseles módja a munkahelyteremtésnek.

Bár az eredmények kétség kívül tagadhatatlanok a jelentés számadatait szemügyre véve, de az igazi még is csak az lenne, ha 45% helyett 0-ához közeli értékeket látnánk. Ez persze a jelenlegi módszerekkel elérhetetlennek tűnik, és még ha sikerülne is kiszorítani teljes mértékben a szélsőséges csoportok kommunikációját erről az egy közösségi oldalról, akkor is valószínűleg csak azt érnénk el vele, hogy átköltöznének máshova. Valami nagyobb volumenű és okosabb megoldásra lenne szükség, ha valóban eredményesek szeretnénk lenni ennek a problémának a megoldásában.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)