Jump to content

Utolsó esély mielőtt fizetős lesz a Windows 10

2016. 07. 07. 10:00

Bár eddig Windows 10-re frissíteni Windows 7-ről vagy 8.1-ről ingyenes volt, de ennek nagyon-nagyon hamarosan vége lesz.  Július 29-ig van még idő.

Július 30-tól elméletileg 120 dollárba fog fájni, ha Windows 10-et szeretnénk a gépünkre. Ez egy elég komoly kis összeg. Magyar valutában kifejezve ez pillanatnyilag körülbelül 34000 forint. Nagyon fogjuk fogni a fejünket, ha utólag jövünk rá, hogy mégis csak kéne az a Windows 10, de nem frissítettünk mikor még ingyen is megtehettük volna. A Microsoft is mindent megtesz, hogy erre felhívja a régebbi operációs rendszerek tulajdonosainak figyelmét. Talán még bosszant is minket a folytonos, már-már kissé tolakodó kampánya a cégnek, de most az egyszer ez egy olyan reklám, ami tényleg sok pénzt megspórolhat nekünk, ha figyelünk rá.

A Windows 10 Anniversary Update érkezésével együtt, július 29-től megszűnnek a figyelemfelkeltő reklámok az ingyenes frissítésről, lévén már nem ingyenes lesz. Nem kizárt, hogy a Microsoft ezután is kérlelni fog minket a frissebb operációsrendszerre történő váltásra, de valószínűleg jóval mérsékeltebb intenzitással.

(Forrás: engadget.com)