Jump to content

Többnyelvű posztoláson dolgozik a Facebook

2016. 07. 04. 14:00

Nem lenne nagyszerű, ha minden Facebook ismerősöd azon a nyelven olvashatná a posztjaid, ami neki a legkényelmesebb? A közösségi oldal már dolgozik ezen.

A Facebooknak már több mint 1 billió felhasználója van világszerte. Természetesen ez a rengeteg ember rengeteg féle nyelvet beszél, ami problémát okozhat, ha például barátaink és családtagjaink más nyelvet beszélnek, mint amin mi posztolunk.

A közösségi oldal már évek óta rengeteg nyelven elérhető, de ha angolul írunk valamit, akkor azt a magyarul, franciául vagy spanyolul beszélő ismeréseink nem biztos, hogy érteni fogják. A jó hír, hogy már készül a megoldás. Az új funkciónak köszönhetően minden posztunkhoz hozzárendelhetünk más nyelvi változatokat, amiket fordító program automatikusan felkínál, de bele is szerkeszthetünk.

Például szeretnénk kiírni egy új posztot egy koncertről egy olyan oldalunkra, aminek angol és magyar közönsége is van. Ebben az esetben megírjuk, hogy „Mindenkit várunk a buliba pénteken!”, majd hozzáadjuk az angol verziót „Everyone is welcome to the party on Friday”.  Ezek után, ha valaki az oldalunkon olvassa ez a posztot, akkor csak az ő nyelvi preferenciájának megfelelő változatot fogja látni.

Ezt az új funkciót még ne nagyon keresgéljük. Momentán csak keveseknek elérhető tesztelés végett, de lévén egy valóban praktikus újításról van szó biztosan hamarosan mindenkit elér.

(Forrás: engadget.com)