Jump to content

A Toyota visszahív újabb 1,4 millió autót

2016. 07. 04. 10:00

Az idei autó-visszarendelések középpontjában egyértelműen a légzsákok állnak. Ennek a javát persze a Takata gyár számlájára írhatjuk, de talán nem mindent.

 

A Takata légzsákgyártó gyár bakija olyan 60 millió autónál tart csak az USA adatait nézve, de lévén világszerte szállítottak, így ez csak az adatok töredéke. S bár még most is javában küzdenek az autógyártók az egész szituációval, amit egy az egyben a Takata nyakába kívánnak varrni, (vélhetően teljesen jogosan) mégis úgy tűnik, hogy nem csak egy forrásból jön az áldás. A Toyota például most jelentett be egy újabb 1,43 millió autót érintő visszahívást hibás inflantátorokra hivatkozva, illetve még egy 2,87 milliós autó visszahívást üzemanyag-kibocsátási problémák végett. Bár az 1,43 millió légzsákhibás autóra nézve ez nagyon úgy néz ki mintha megint a Takata állna a háttérben, valójában a Toyota állítja, hogy másról van szó.

A problémás légzsákok ezúttal egy másik meg nem nevezett beszállítótól származnak. Ez így persze elég kényelmes megfogalmazás, de attól még piszkosul nyugtalanító. Bár a mostani hibához semmiféle sérülés nem köthető, de a Japán cég esélyt sem szeretne adni ilyesminek. Az újabb visszahívások érintik a cég hibrid modelljeit, beleértve a Prius és a Lexus CT200h autókat, amiket 2010 és 2012 között gurítottak le a gyártósorról.

(Forrás: engadget.com)