Jump to content

Új fejlesztéssel segíti a Facebook a jótékonysági szervezetek működését

2016. 07. 01. 10:00

Sokkal könnyebb lehet adományozni kedvenc ügyünket szolgáló jótékonysági szervezetnek a Facebook legújabb fejlesztésének köszönhetően.

A közösségi oldal mától kezdve fokozatosan vezeti be azt az új eszközt, amivel a cég által jóváhagyott nonprofit szervezetek számára, mint például a The Nature Conservancy, Alzheimer's Association vagy Oxfam egyetlen egy kattintással elindíthatjuk az adományozás folyamatát közvetlen ezeknek a szervezeteknek a Facebook oldaláról.

Jelenleg lehetőség van közvetlen a szervezeteket támogatni. Erre a célra egy „Adakozás gomb került elhelyezésre az szervezetek oldalán, akik már élvezhetik az újdonság előnyeit. A másik megoldás, egy új fül, az „Adománygyűjtő kampányok”, amire ha rákattintnak az oldalra látogató felhasználók, akkor szépen kilistázza azokat az ügyeket, amelyeket támogathatunk.

Momentán az új fejlesztés nem érhető el mindenkinek, de a Facebook gőzerővel dolgozik azon, hogy egyre szélesebb körben hozzáférhetővé tegye. Ha pedig azon morfondíroznánk, hogy miért is éri meg ez a közösségi oldalnak, akkor erre a válasz az adományozott összegek 5 százaléka lesz.

(Forrás: engadget.com)