Jump to content

Ez a DJI Phantom 3 drón zuhant a québeci nő fejére

2016. 06. 25. 16:00

Képzeld el, hogy elmész kikapcsolódni egy sporteseményre, ahol épp a magad dolgával vagy elfoglalva, amikor bumm, egy 1,5 kilós valami fejen talál.

Pontosan ez történt a 38 éves kanadai Stéphanie Cregnou-val, akinek egyenest a fejére zuhant egy DJI Phantom 3 drón. Mégis mit lehet ilyenkor tenni? Perelni például.

A baleset áldozatának az őt ért sérülés miatt nem csak, hogy a munkába menetellel gyűlt meg a baja, de még a vakációját is le kellett mondania, amit már korábban megterveztek a férjével.

Az esetet rögzítette a VTOL-X Drones, egy professzionális drón közvetítő cég, akiket a rendezvény szervezői fogadtak fel.

A drón irányítója Rosaire Turcotte nem tudta megmagyarázni, hogy miként veszthette el az irányítást a Drón felett se azt, hogy hogyan történhetett meg a baleset, de úgy hiszi, hogy a lehető legbiztonságosabban járt el.

A VTOL-X Drones vezérigazgatója Flavio Martincowski a PetaPixel-nek adott interjúja alapján, aki irányította a drónt nem rendelkezett megfelelő engedélyekkel és (nyílván) túl közel repült a gyülekező emberekhez.

(Forrás: engadget.com)