Jump to content

Több hacker kell a Pentagonnak

2016. 06. 19. 13:00

A ’Hack the Pentagon’ olyan nagy siker lett, hogy az USA Védelmi Minisztériuma szeretné meghosszabbítani és kiterjeszteni a programot.

Nem ritka, hogy nagy cégek (például a Facebook, a Microsoft, a Twitter vagy az Instagram) búsás jutalmat fizetnek az úgynevezett White Hat hackerek számára egy-egy biztonsági rés felderítéséért. Nem rég például egy 10 éves kisfiú kapott 10 000 dolláros jutalmat a Facebooktól. Lehet utána csinálni.

A jelek szerint tehát a cégeknek és a segítőkész hackereknek is jó üzlet ez, amit az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma is elirigyelt. Oly annyira, hogy beindították a saját Hack The Pentagon programjukat, ahol voltaképp arra buzdítanak minden kedves érdeklődőt, hogy törjék fel a Pentagon oldalát, ha tudják. A program április 18-tól május 12-ig tartott és több mint 70 000 dollárnyi jutalmat osztottak szét.

A program sikerességén felbuzdulva a Védelmi Minisztérium a folytatás mellett döntött. Még tervezés alatt állnak a részletek, de annyi már biztos, hogy a következő kihívás alkalmával nem csak a Pentagon oldalát törhetik fel a hackerek büntetlenül, de támadhatják majd a hálózatot és az az applikációkat is anélkül, hogy megtorlástól kéne tartaniuk.

 
(Forrás: engadget.com)