Jump to content

Az Apple megvétózta a puska hangulatjelet

2016. 06. 18. 14:00

A modern világ egyetlen területe se lehet immunis a jelek szerint a fegyverek körül kialakult vitának és ez alól a hangulatjelek se kivételek.

Amerika több nagyvárosában is szinte egyből megvásárolhatunk egy félautomata puskát, de hangulatjelként elküldeni egyet, azt nem fogunk egyhamar. Kicsit állszent dolognak néz ez így ki, de ez van. Pedig az új emoticon az olimpiai csomag részeként érkezett volna, de nem mindenkinek tetszett a dolog. Tetszik vagy sem a hangulatjelek fontos részei annak, ahogyan az emberek kommunikálnak napjainkban, így nagyon nem mindegy mit is használhatnak.

Az Unicode az a szervezet, ami felügyeli és eldönti, hogy végül milyen hangulatjeleket is használhatunk platform szerte. Ők döntöttek úgy, a Buzzfeed szerint főként az Apple ráhatására, hogy a puska kerüljön ki a potenciális új hangulatjelek listájáról. A Microsoft és a Google is a bizottság tagja, de a végeredményt elnézve ők se vélekednek másként, mint az Apple. Szóval az olimpiai hangulatjel csomagnak nem lesz része a fegyver. Oda se neki, talán nem is fog ez igazán hiányozni senkinek.

(Forrás: buzzfeed.com)