Jump to content

Elindult a Mozilla Test Pilot programja a Firefox böngészőhöz

2016. 05. 11. 10:00

A Firefoxnak eddig is megvoltak a módszerei, hogy letesztelje a kísérleti jellegű funkcióit, de most valami sokkal egyszerűbbet találtak ki nekünk.

Ha segíteni szerettük volna a Firefox böngésző fejlesztését vagy csak kíváncsiak voltunk milyen újdonságokkal kísérleteznek a fejlesztők, akkor bármikor felrakhattuk egy kifejezetten erre a célra közzétett verziót. Az igazság az, hogy ez egy kicsit nyűg, amit nem biztos, hogy mindenki bevállal még akkor sem, ha igaz rá a fentiek legalább egyike. A Firefox éppen ezért előrukkolt most nekünk egy egyszerűbb megoldással. Kipróbálhatjuk a fejlesztési ötleteiket és ehhez nincs más dolgunk, mint feltenni a Mozilla Test Pilot bővítményét. Ez kényelmes, mert a böngészőnk stabil verzióját használva próbálhatjuk ki az újdonságokat és hasznos, mert a Mozilla így olyan tesztközönséget ér el, akit korábban nem.

Igazából a Test Pilot egy újraindított program. Még 2009-ben jelent meg, hogy az emberek interakcióját tanulmányozza a böngészőjükkel. Ez a bővítmény tér vissza három új kísérleti funkcióval. Az első az Activity Stream, ami minden új lapfület egy olyan kezdőlappá varázsol, amin a kedvenc weboldalaink legfrissebb hírei jelennek meg.

A második a Tab Center. Ez az összes megnyitott lapfület a baloldalon jeleníti meg könnyen elérhető és kezelhető formában. A harmadik pedig az Universal Search, ami ajánlásokat tesz, amikor a címsávba gépelünk. Ha felcsigázott minket a Mozilla Test Pilot programja, akkor a hivatalos weboldalon tölthetjük le.

(Forrás: engadget.com)