Jump to content

Chromebookról is elérhető lesz a Google Play Áruház

2016. 04. 26. 10:00

Android applikációk Chrome operációsrendszeren már eddig is léteztek, de nem igazán sok volt elérhető a Chrome Internetes Áruházából, viszont ez hamarosan megváltozik.

Úgy tűnk, hogy a közeljövőben elérhetővé válik minden Chromebookról a Google Play Áruház, legalábbis erről árulkodik egy Redditen közétett képernyőkép.

A THeWiseYoda nevű redditelő tette közé azt  a képet, amin láthatjuk a Chrome OS-ben azt az új opció, ami engedélyezi az Android programok futtatását a Chromebookon:

"Enable Android Apps to run on your Chromebook."

Az új beállítási lehetőség a Chrome OS (version 51) fejlesztői változatában található meg,  ha szerencsések vagyunk, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Ha közelebbről szemügyre vesszük, akkor más árulkodó bizonyítékokat is felfedezhetünk a kódban:

<message name="IDS_ARC_OPT_IN_DIALOG_DESCRIPTION" desc="Description of the opt-in dialog for Android apps.">

    Choose from over a million apps and games on Google Play to install and use on your <ph name="DEVICE_TYPE">$1<ex>Chromebook</ex></ph>.

    </message>

Eme fejlesztés egyébként, se olyan meglepő, sőt időszerű. A kérdés inkább az, hogy miért tartja vissza az Android és Chrome OS fejlesztésével kapcsolatos terveit a Google az utóbbi időben?

 
(Forrás: engadget.com)