Jump to content

Hamarosan nagyobb biztonságban tudhatjuk a PSN fiókjaink

2016. 04. 21. 13:00

A PlayStation Network (PSN) is végül beáll azok sorába, akik keblükre ölelik a kéttényezős bejelentkezési rendszereket (2FA), a felhasználói fiókok fokozottabb védelméért.

Senki sem szeretné, hogy hackertámadás áldozatává váljon és feltörjék a felhasználói fiókjait, illetve a személyes adatait „kölcsönvegyék”. Persze az, hogy nem szeretnénk, még nem jelenti, hogy nem történhet meg. Rajtunk is múlik, hogy körültekintően válasszunk például jelszót és ügyeljünk annak titokban tartására, de még, ha így is teszünk, akkor is érhet minket kellemetlen meglepetés. Az ilyen kellemetlen meglepetések megelőzése nagyban múlik azon, hogy a szolgáltatok milyen lehetőségeket és technológiát kínálnak a fiókjaink védelmére. A kéttényezős beléptetési rendszerek jelenleg, amik minimális felhasználói erőbefektetéssel jelentős mértékben tudják fokozni a fiókok biztonságát. Szerencsére a PlayStation Network fejlesztői is erre a következetésre jutottak és hamarosan be is vezetik ezt az új rendszert. hurray!

Az egyetlen kérdés, hogy mire várt ilyen sokáig a Sony? Az Xbox Live már 2013 óta 2FA rendszert használ és köszöni szépen, jól van. Igazából érthetetlen miért várt ennyit a Sony, amikor elvileg a biztonság kellene, hogy az első legyen.

(Forrás: engadget.com)