Jump to content

Csúszások vannak az Oculus Rift és a HTC Vive kiszállításoknál

2016. 04. 04. 12:00

Sokakat csalódás ér, akik már beleélték magukat, hogy a napokban belemerülhetnek a virtuális valóságba az új Oculus Rift vagy HTC Vive eszközükkel.

Jönnek az új VR eszközök, jönnek rájuk az új játékok, emberek veszik ki a szabadságukat, hogy napokra elmerülhessenek a virtuális valóságban és mégse lesz az egészből semmi. Pontosabban lesz csak kicsit később. Az Oculus Rift és a HTC Vive vásárlói egyaránt csúszásokkal kell, hogy szembesüljenek, ami az eszközök kiszállítását illeti.

Az Oculus Rift esetében „váratlan alkatrészhiány” tartja fel a kiszállításokat, de a cég legalább ingyenes kiszállítást ígér cserébe a kellemetlenségekért az érintetteknek. Ami viszont tényleg aggasztó, hogy április 12. előtt az se fog kiderülni, hogy egyáltalán mikorra érkeznek meg az eszközök, így aki a napokban számított rá az most valószínűleg rendkívül morcosan ráncolja a szemöldökét.

Mindeközben a leendő Vive tulajdonosok a fizetésnél akadtak fenn. Sokak hitelkártyáját elutasította a rendszer többszöri próbálkozás ellenére is. Ez a kis apróság néhány vásárlónál azt eredményezte, hogy elveszítették a megrendelésük és a sor végére kerültek. Talán a leendő HTC Vive tulajdonosoknak némi vigaszt jelenthet, hogy az Oculus Rift-re beruházó sorstársaik sincsenek sokkal előrébb.

(Forrás: engadget.com)