Jump to content

A Sony nyitott rá, hogy PC-re vigye a PlayStation VR-t?

2016. 04. 03. 14:00

A PlayStation VR az egyike az olcsóbb vituális valóság eszközöknek, amik a boltokba kerülnek, de eddig volt vele egy komoly gond vásárlás szempontjából.

Mégpedig, hogy nem túl meglepő módon a PlayStation VR eszköze PlayStation 4 exkluzív volt. Volt. De csak eddig! Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy kipróbálhatjuk a PS VR fejest és kamerát a számítógépünkkel is? Így már mindjárt sokkal több potenciális vevő figyelmét lenne képes magára vonzani a Sony VR terméke. Egy Nikkei interjú fordítása alapján akár komoly esélye is lehet, hogy megvalósul a PS VR és a PC nagy összeborulása. Az elképzelés nem is képtelen ötlet, hiszen a PS4 és a mai számítógépek nagyon hasonló processzort és grafikus architektúrát használnak. Nem lenne lehetetlen vállalkozás egy a mindkét platformot támogató eszközt létrehozni.

Azért még ne mondjuk le a HTC Vive vagy az Oculus Rift előrendelésünket. A Sony elsősorban a PlayStation közönség számára akarja befutatni a PlayStation VR-t és kitudja lesz-e ténylegesen valami a PC-s támogatásból.

(Forrás: engadget.com)