Jump to content

Készül a Google saját Amazon Echo riválisa

2016. 03. 25. 13:00

Úgy tűnik a Google csapata is meglátta az Amazon Echo típusú eszközökben a fantáziát. Legalábbis erre utal, hogy a jelek szerint egy saját verziót terveznek összedobni.

A The Information forrásai szerint a Google saját hangvezérléses „személyi asszisztens eszközön” dolgozik. A cél nyilvánvaló, egy igazi Amazon Echo konkurenst jelentő kütyüvel előállni. Még nem tiszta pontosan, hogyan is fog működni a berendezés, de elképzelhetően a Google saját hangvezérelt keresőrendszerére fog támaszkodni.

Eredetileg a keresőóriás által anno nagy hírveréssel és lelkesedéssel felvásárolt Nest készítette volna el az Amazon Echo konkurenst. A Nest azonban sok termék megjelenésével késlekedik, amit a partneri kapcsolatai is megsínylenek. Könnyen lehet ennek okán érezte, úgy a Google, hogy ideje saját kézbe vennie a hangvezérelt személyi asszisztens fejlesztését. Mindenesetre nekünk itt a szerkesztőségben már az Amazon Echo is nagy kedvencünk, reméljük, hogy a Google készüléke is hasonlóan sikeres termék lesz.

(Forrás: engadget.com)