Jump to content

Dél-Afrika? Szafari? Google Street View!

2016. 03. 10. 10:00

Látni szeretnénk Afrika vadállatait és természetes élővilágát, de nem szeretnénk, hogy a bankszámlánk felsikítson a drága utazás költségeitől? Van megoldás, hála a Google Street View szolgáltatásának.

Ki ne szeretne közelebbről is szemügyre venni olyan állatokat, amiket csak Afrikában láthatunk, megcsodálni őket és természetes élőhelyük, megtekinteni azokat a csodás grandiózus tájakat ahol barangolnak? Sajnos az ilyen álmainkat könnyen derékba törhetik a mocskos anyagiak és a mindennapok rohanása mellett az is komoly kihívás, hogy az ember időt találjon egy ilyen útra magának. Aztán belegondolunk az utazással járó kockázatokba, eszünkbe jutnak a rémtörténetek, amiket ismerőseink meséltek vagy a legkülönfélébb betegségek, amiket egésze biztosan el is kapnánk ott, ha neki vágnánk. Ennyi nagyjából elég is hogy elbizonytalanodjon az ember, de szerencsére van egy sokkal kényelmesebb és kockázatmentesebb lehetőség is, hála a Google vállalatnak.

A Google által megalkotott Mzansi Experience segítségével virtuális útra indulhatunk Dél-Afrikába. A Google Street View segítségével bebarangolhatjuk azokat a fentebb említett grandiózus tájakat és még közbe azon se kell aggodnak, hogy ha kifogy a járművünkből a benzin, akkor vacsoravendégek leszünk oroszlánpajtáséknál. Nyugodtan, békésen, otthonunk kényelméből élvezhetjük a csodás látványt. Persze azért mégse ugyan azaz élmény, mint egy igazi szafari, de nem is olyan rossz, ha azt nézzük, mennyivel kevesebb erőbefektetést igényel.

(Forrás: engadget.com)