Jump to content

Nagybevásárlást tart a Mercédesnél az Amazon

2018. 07. 02. 17:19

Az Amazon eddig is élen igyekezett járni, ami az elektromos üzemű járművekre való áttérést illeti, ennek pedig most a Mercédesnél örülhetnek a legjobban.

Az Amazon a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalata, így aztán számukra presztízs kérdés is, hogy élen járjanak és példát mutassanak az ágazat többi szereplőjének, amikor a legújabb technológiák alkalmazásáról van szó. Nincs ez másként akkor sem, amikor az elektromos üzemű szállító járművekre való átallás a téma. Ennek fényében az Amazon mintegy 100 darabot rendelt be a Mercedes-Benz eVito modelljéből. Ezek a közepes távolságra (100-150km) kitalált furgonok tökéletesek a városon belüli csomagszállításra, ráadásul mindössze 6 órára van szükségük, hogy teljesen feltöltődjenek. Az Amazon eVito flottája még ennek az évnek a végén hadba is állna, a Mercedes közleménye szerint.

Úgy tűnik, hogy mióta a Tesla bejelentette a saját elektromos teherautóit, azóta szinte minden a szállítmányozásban érdekelt amerikai vállalat igyekszik felkapaszkodni erre az új hullámra. Egyre több és több cég jelenti be, hogy valamilyen elektromos járművel kívánja bővíteni a flottáját, beleértve olyan neveket, mint a FedEx vagy a UPS. Remélhetően hamarosan Európából is egyre több hasonló hírről számolhatunk majd be.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)