Jump to content

AZ UPS elektromossá alakítja a New Yorkban fuvarozó dízelüzemű teherautóit

2017. 11. 12. 21:39

Az UPS elhatározta magát, hogy komolyabban is belefektet az elektromos járművekbe. Ennek mintegy első fuvallataként mintegy 1500 teherautóját cserélheti elektromosra 2018. tavaszáig.

Az UPS eddig Kaliforniában tesztelt új elektromos teherautói New Yorkba érkeznek, de mi lesz a létező flottával kérdezhetnénk? A világhírű szállító cég a NYSERDA-val (New York State's Energy Research and Development Authority) társulva mintegy 1500 régi dízel teherautóját alakíttatja át elektromossá.

Ehhez a NYSERDA 500 000 dollárral járul hozzá, amit az UPS az Unique Solutions vállalat és az ők innovatív módszereinek a bevonásával a már meglévő teherautók átalakítására fog felhasználni. Az első lépés az átalakító felszerelés előállítása, amikkel az UPS teherautóiba egy 225kw-os elektromos motort telepítenek majd. A második lépés a folyamat megtervezése, amitől napi három teherautó átalakítását várják a megrendelők. Ha minden a terveknek megfelelően megy, akkor 2018. tavaszán meg is kezdik a teherautók átalakítását, amelyek utána a New Yorkban cikázó szállítmányozó flottát fogják erősíteni. A nagyjából 1500 átalakításra kerülő tehergépjármű az UPS helyi flottájának mintegy 2/3-át tesz ki.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: flickr.com)