Jump to content

Feltörték Mark Zuckerberg közösségi fiókjait

2016. 06. 06. 13:00

Mark Zuckerberg ugyan a Facebook feje, de ez nem azt jelenti, hogy más közösségi oldalakon ne lenne jelen, amit a hackerek most ki is használtak.

A Facebook vezérigazgatója számos egyéb közösségi oldalt is használ a sajátján kívül, amik közül most többet is hackertámadás ért. A hírek szerint a Linkedin, az Instagram, a Printerest és a Twitter fiókok váltak áldozatává ennek a kellemetlen incidensnek, de már ebben a pillanatban is zajlik a helyreállításuk és a legtöbb támadásra utaló bizonyítékot szinte rögtön eltüntették.

Az hackerek számára szükséges adatok valószínűleg még a 2012-ben a LinkedIn oldalról kiszivárgott jelszóadatbázisból származhatnak. Az eset kísértetiesen hasonlít arra, ami alig néhány napja Katy Perry fiókjával esett meg. Nincs konkrét bizonyíték rá, hogy bármi összefüggés lenne a két támadás között, de nem különösebben nehéz elképzelni, hogy hasonló módszerek állhatnak a háttérben. Nem kizárt, hogy újabb nagy nevek eshetnek majd áldozatul ilyen támadásoknak a napokban, de azért legyünk mi is résen és most, is mint mindig fokozottan vigyázzunk a személyes adataink biztonságára.

(Forrás: engadget.com)