Jump to content

A Silk Road 2.0 staffjai 8 évet kaptak a börtönben

2016. 06. 06. 10:00

Egy online feketepiac üzemeltetése bizony kemény büntetést von maga után és ne egy befizetetlen parkoló cédula szintű dologra gondoljunk, inkább 8 év börtönre.

Egyértelmű, hogy a hatóságok kemény büntetést akartak a Silk Road 2.0-t üzemeltető embereknek még akkor is, ha nem igazán számítanak nagykutyának.  Az ügyben eljáró szövetségi bíró 8 év börtönre ítélte Biran Farrell vádlottat a Black Benthall oldal vezető tervezőjét.

Farrell bűnösnek vallotta magát márciusban. Bevallotta, hogy segítette illegális drogok (köztük kokain, heroin és meth) eladását a Dark Web oldalairól, ami mindössze néhány héttel azután alakult, hogy a bűnüldöző szervek leállították az eredeti Silk Road oldalakat még 2013 őszén.

A büntetés nem teljesen meglepő. Az ügyészek azt mondták, hogy Farrell bevallotta, hogy kulcsszerepet játszott a Benthall oldal létrehozásában. Igaz nem ő mozgatta a szerkezetet, de több volt, mint egy egyszerű fogaskerék a gépezetben. Akárhogy is ez a büntetés egy üzenet is mindazoknak, akik hasonló illegális tevékenységet folytatnak.

(Forrás: engadget.com)