Jump to content

PewDiePie kiugróan sokat keresett 2014-ben is

2015. 07. 07. 12:00

Tavaly ilyenkor azzal volt tele a média, hogy Felix Kjellberg, azaz az interneten PewDiePie néven ismert 24 éves svéd bro 4 millió dollárt keresett azzal, hogy videójátékokkal játszott és feltöltötte reakcióit a YouTube-ra. A 2014-es év azonban ennél is jobban jövedelmezett.

Az előző évben még „csak” 27 millió feliratkozó volt PewDiePie csatornáján, ám ma Kjellberg már 37,7 millió követővel rendelkezik. Ebből saját cége, a PewDiePie Productions nagyjából 7,4 milliós bevételre tett szert 2014-ben a svéd Expressen lap szerint.

Kjellberg tavalyi jövedelmének hírét sokan hitetlenkedve fogadták, így a dolog egy Reddit AMA-val ért véget (kérdezz-felelek), ahol PewDiePie megerősítette, hogy valóban 4 millió dollárt keresett. A sztár már ekkor is hangsúlyozta, hogy rengeteget költ jótékonyságra ebből a pénzből amellett, hogy "Let's Play" gaming videóit gyártja. „Sokkal többet költöttem eddig jótékony célokra, mint magamra. Ezt legalább büszkén mondhatom.”

2014 júniusában Kjellberg bejelentette, hogy rajongóival, a bro-kkal 1 millió dollárt gyűjtöttek több szervezet támogatására, így adományaik eljutottak a vadvilágot védő egyesületektől, a gyermekmentőkön keresztül, a kórházakon és a harmadik világbeli országok vízellátásával foglalkozó szervezetekig sokfele. Márciusban kiderült a Charity: Water köszönetéből, hogy Kjellberg 10 028 ruandait segített hozzá tiszta vízhez.

Kjellberg következő nagy lépése egy saját könyv lesz This Book Loves You címen (Ez a könyv szeret téged), melyben egy sor inspiráló idézetet gyűjt össze saját online tevékenységéből. Szeretnél egy példát hallani? „Ne legyél önmagad! Legyél pizza! Mindenki szereti a pizzát!” („Don't be yourself. Be a pizza. Everyone loves pizza.) A könyv megjelenésére október környékén kerül sor.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra