Jump to content

Óriás robotok csatája: Japán versus Amerika

2015. 07. 07. 14:00

Készülj fel: hamarosan olyasmit láthatsz, amit eddig csak a Transformers filmekben! A japán óriás robot, Kuratas mögött álló cég elfogadta vadonatúj amerikai riválisának, MegaBotnak a kihívását, ám egy nagyon komoly feltétellel. Az óriás robotok harca csakis kézitusával dőlhet el, fegyverek nélkül.

Kuratas már három éve elkészült és egyszer már majdnem gazdát is cserélt 1,35 millió dolláros áron. Ellenfele, MegaBot azonban nemrég épült, így a japán céget kissé meglepetésként érte a kihívás, ám ennek ellenére sem tudtak ellenállni a lehetőségnek.

„Mi volt a reakcióm? Gyerünk fiúk, legyünk ennél menőbbek! Építsünk valami hatalmasat, csak azért, hogy teleaggassuk fegyverekkel? Ez annyira... szuperamcsi” mondta a vezérigazgató, Kogoro Kurata.

Az egyik sarokban tehát ott lesz a nagyobb, amerikai MegaBot a maga 4,5 méteres magasságával és 6 tonnájával. A rozsdaszerű festéssel borított robot lánctalpakon közlekedik és pilótafülkéjében ketten is elférnek, míg „fegyverei” óriási paintball töltényekkel képesek megsorozni ellenfeleit. A MegaBots társalapítója, Gui Cavalcanti szerint a dolognak nincs is más célja, mint a videójátékok fantáziáit megteremteni a válóságban. A hatalmas mech Kickstarter kampánya ugyan sikertelen volt tavaly, ám az Autodesk anyagi segítségével így is megvalósulhatott a projekt.

A másik sarokban a Suidobashi Nehézipari Vállalt csillogó darabja, Kuratas áll majd 4 tonnás súllyal és 3,65 méteres magassággal. Arzenáljában egy hatalmas BB szerepel, lánctalpak helyett kerekeken közlekedik és pilótafülkéje is csak egyszemélyes. Kurata elárulta, nagyon a szívén viseli a meccset: „nem hagyhatjuk, hogy egy másik országé legyen a dicsőség. Az óriás robotok japán kultúrájának részei.”

A párbaj során a robotok szigorúan nem használhatják fegyvereiket, csakis öklüket. A szervezés a MegaBots-ra hárul, így tőlük érdemes várni a további részleteket, mint hogy mikor és hol kerül sor a harcra. Csak remélni merjük, hogy a dolog kevesebb, mint egy évet vesz majd igénybe. Mivel mindkét fél sokkal inkább mechanikus ruha, mint szimpla robot, így pilótáik komoly veszélyben lehetnek az ütközet során, tehát a biztonsági intézkedések még némi időt vesznek majd igénybe. Amikor azonban végre megtörténik a nagy ütközet, reméljük, hogy várakozásainknak megfelelően inkább egy Ali/Frazier harcot láthatunk egy Tyson/Spinks mérkőzés helyett.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra