Jump to content

A Samsung és a Samsonite dolgozik az okospoggyászon

2015. 05. 05. 16:00

Már több cég is megpróbál okospoggyászt gyártani, ám ezúttal egy olyan kísérletről van szó, mely jó eséllyel sikert is arat. A Samsung és a Samsonite összefogásának célja, hogy elérhető áron és széles körben beszerezhető intelligens táskákat készítsenek.

Miféle technológiákat készül a Samsung és a Samsonite a táskákba zsúfolni? Először is rengeteg helymeghatározással kapcsolatos dolgot terveznek, így nem maradhat el a GPS-követés számos lehetősége. Az okospoggyász azonban nem csak arra figyelmeztetne, ha véletlenül otthagyod valahol, vagy lába kél, hanem akkoris, ha valaki kiborítja tartalmát.

Ez azonban még csak a kezdet. A Samsonite a légitársaságokkal is igyekszik együttműködni, így szeretnék biztosítani a lehetőséget, hogy a poggyász képes legyen magát becsekkolni. Elég lenne csak valahol otthagyni a bőröndödet és az közölné a légitársaság dolgozóival, melyik géppel és hova szándékozol menni valamint milyen nehéz maga a csomag.

A Samsung fejlesztésében egy magától közlekedő poggyászpéldány készül, mely hűséges kutyaként követné gazdáját. Egyelőre ez a technológia még kissé problémás és csöppet sem praktikus, ugyanis a táska hajtása a poggyász méretének harmadát teszi ki.

A projekt ugyan még korai fázisában van, mégis remélhetjük, hogy éveken belül olyan eredményt hoz, mely megkönnyítheti utazásainkat.

Forrás és fotó: engdaget.com

Írta: Ambróz Nóra