Jump to content

A Google Plus-nál megválaszthatod milyen nemű vagy

2014. 12. 12. 18:00

Korábban már beszámoltunk az OKCupid nyitottszellemű változtatásairól és a Facebook lehetőségeiről, melyek a nemhagyományos nemek képviselőinek kedveztek. Végre az önkifejezés lehetőségét a Google Plus is megadja, ami örvendetes hír mindazoknak, akik eddig kellemetlen keretek közé szorítva érezték magukat.

Az elkövetkező néhány nap folyamán a Google+ rendszere egy szerény megújuláson megy keresztül, melynek része lesz, hogy végre nem a szokásos nő és férfi lehetőségek közül kell majd választanod, ha a Google profilod a nemed iránt érdeklődik. Ehelyett egy egészen új opció kerül a Google Plusba, mely lehetőséget biztosít arra, hogy te magad írd be, hogy milyen nemű is vagy.

Ez egy jelentősen barátságosabb megoldás a bináris nő vagy férfi lehetőségeknél és pontosabb, mint a szokásos haramadikként választható „egyéb” kategória. A dolog minden bizonnyal sok magyarázkodástól megkímél majd, ha esetleg eddig gondokat okoztt, hogy nem tudtál megfelelő lehetőséget választani.

Emellett természetesen választhatsz névmást is (he/she/else) és korlátozhatod azt is, hogy kik látják azt, hogy milyen nemű vagy. Ehhez valójában csak egy kis változtatás kellett az oldal kódjában, ám a dolognak nagy személyes jelentősége lehet, ha eddig nem voltál elégedett a Google Plus identitásoddal.

Forrás: engadget.com

Fotó: live.drjays.com és memeburn.com

Írta: Ambróz Nóra