Jump to content

Már csak 1000 dollár a Sony digitális papírja

2014. 10. 10. 16:00

Egyáltalán nem csoda, hogy kis hazánkban sosem terjedt el a Sony papírt helyettesítő találmánya. A kétségtelenül fantasztikus és számos praktikus vetülettel rendelkező Digital Paper, azaz digitális papír azonban olyan horribilis összegekbe került, hogy képes lett volna életreszóló papírfogyasztásunkat lefedni. Lássuk, hogy 1000 dollárért jobban fogy-e majd a csodalap!

Ha az egyetlen dolog, ami visszatartott eddig attól, hogy az erdők érdekeiet szem előtt tartva a Sony elektronikus papírpótló eszközére válts, azaz az ár volt, akkor lehet, hogy a „mindössze” 1000 dolláros azaz 240 000 Ft-os ajánlat majd elnyeri a tetszésed.

A The eBook Reader szerint manapság már bárki beszerezheti a (mértékkel) hajlítható, 13,3”-os (33,7 cm) E Ink kijelzőt a Sony online boltjából. Korábban ez a jogi vagy bankszakmában dolgozók kiváltásága volt, ám mára nem csak 100 dollárt faragtak az árból, de nyitottak a nagyobb közönség felé is.

Abban továbbra sem vagyunk igazán biztosak, hogy a digitális papír emiatt sokkal többek munkahelyén jelenik meg, ugyanis ezen kívül számos más módon helyettesíthető az eszköz. Igaz ugyan, hogy egy tablet kevésbé flexibilis, azonban olcsóbb és ugyanúgy lehet rajta .pdf-et nézegetni, ráadásul csomó minden mást tud. Ha meg valamit mégse akkor arra pont jó egy mezítlábas és filléres papírlap is. Ennek ellenére valószínű, hogy legalább a tengerentúlon lesznek néhányak, akik beruháznak az okos-A/4-esre, melynek fekete-fehér, nagyfelbontású (1,200 x 1,600) képernyőjén töltés nékül, három héten át írathatnak alá szerződéseket. (Ennél két Xbox One is jobban hangzik...)

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra