Jump to content

Saját játékstúdiót indít a HTC

2016. 12. 12. 15:00

A HTC a Vive VR headseten keresztül egyre inkább belebonyolódik a játékgyártás bizniszébe. Ennek egyik leglátványosabb mutatója a frissen megalakuló Vive Studios lesz, ahol mindenféle szuper VR játékokat fognak fejleszteni.

A virtuális valóság nagyon jó üzlet, de egyelőre csak a VR játékfelszereléseket gyártó cégeknek és a kütyükkel kompatibilis szoftvereket fejlesztő csapatoknak jön át. A HTC neve már régen ott sorakozik a VR hardvereket gyártó cégek névsorában, de a jelek szerint a másik tányérkából ugyancsak falatoznának egy keveset. Ennek egyik manifesztációja volt a korábban bejelentett saját VR applikációjuk, most pedig egy játékfabrikáló stúdiót dobtak össze.

A Venture Beat szerint a HTC-nek olyan komoly tervei vannak az iparágban, mint a Microsoftnak és a Sonynak az Xbox és a PlayStation platformok fejlesztésével. Az Oculus is rendelkezik saját belső stúdióval, amely a játékokra fókuszál, miközben mozis anyagokat se restek készíteni a cég kütyüjéhez. A VIve Studios hasonló tevékenységet tervez folytatni. Ennek a szándéknak az első gyümölcse a frissen megjelent Arcade Saga, amely 30 dollárért már meg is vásárolható a Steam áruhátból vagy a HTC saját Viveport oldaláról.

A Trailer alapján az Arcade Saga egy kevéske Breakout és egy csipetnyi íjászkódos játék keveréke. 84 szinten verekedhetjük keresztül magunkat, hogy felszabadítsuk az elnyomásból számítógépünk CPU-ját. Elég vad.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)