Jump to content

Izgatottan és csalódottan is reagálhat majd az Amazon virtuális asszisztense

2019. 11. 30. 19:00

Alexa, az Amazon népszerű hangvezérelt virtuális asszisztense egyre több ember életének válik mindennapi részévé a világ számos pontján, hamarosan pedig még élethűbben kommunikálhatunk vele.

A virtuális asszisztensnek elég csak szólni, és lekapcsolja reggel az ébresztőt, felkapcsolja a világítást és a híreket is megtudhatjuk tőle. A monoton felolvasás helyett azonban hamarosan érzelmesebb stílusban szól majd hozzánk a fejlesztők ígérete szerint – olvasható a CNN hírei közt.

Az operációs rendszer új fejlesztéséről szerdán számolt be az Amazon. Eszerint a virtuális asszisztens ezentúl boldog, izgatott vagy csalódott, empatikus hangnemben is képes lesz válaszolni.

Az új készséggel remélhetőleg egy még inkább természetes és intuitív hangélményben lehet része a felhasználónak.

A vállalat arról is írt a blogján, hogy az új képességgel remekül utánozható egy televíziós hírolvasó vagy egy rádiós műsorvezető stílusa.

Az új funkcióval egyelőre azonban még csak a fejlesztők kísérleteznek, hogy mikor kerül hivatalosan forgalomba, még nem tudni.

Alexa hangjának érzelmi töltetét háromszintes skálán lehet majd beállítani alacsony, közepes és magas szintre.

Az Amazon már közzé is tett két hangmintát, amelyekkel az említett stílusokat demonstrálja.

A céghez beérkezett első visszajelzések pozitívak, és a tesztek alapján a válaszadók szerint az új, hírolvasót utánzó hang 31 százalékkal, a rádiós műsorvezetőt utánzó pedig 84 százalékkal természetesebb, mint a mostani változat.

Alexának idén számos új funkciója jelent meg, az egyik kedvelt például a suttogás mód, amely lehetővé teszi, hogy a virtuális asszisztens a suttogást is megértse és reagálni tudjon. Ez akkor lehet például hasznos, ha nem szeretnénk valakit a környezetünkben megzavarni vagy felébreszteni.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)