Jump to content

Gyors segítség: tolmácsgépek a viselhető eszközök piacán

2019. 04. 30. 16:00

A Waverly Labs startup Pilot nevű találmányáról korábban mi is beszámoltunk. Az LG pedig a tavaly őszi IFA elektronikai kiállításon mutatott be egy hasonló célú fejlesztést.

A nyakban viselhető eszköz a Google Assistant – mesterséges intelligenciát használó – virtuális asszisztens támogatásával működik. A készülékből külön kihúzhatók a fülhallgatók.

Az LG G7 telefonjához hasonlóan a Tone Platinum SE-nek is van egy külön gombja, amely segítségül hívja az Assistant szolgáltatást, így nincs szükség külön az „Okay, Google” hangutasításra. A Tone Ultra SE ugyanígy használható, csak a fülhallgatókat kiegészítették egy mono hangszóróval, hogy a fülhallgatók használatával ne kelljen teljesen kizárni a környezetet.

Az LG szerint az Assistant gomb különösen hasznos lehet olyan funkciók használatánál, mint a Google Translate, hiszen a „Hey Google!” kimondása elég furcsán hangzana egy olyan beszélgetés közepén, ami nem is a mi nyelvünkön zajlik éppen.

Az ötlet jó, de a The Verge szerint nem feltétlenül kézenfekvő abból a szempontból, hogy korábban a keresőóriás is előállt már a saját ötletével, a Pixel Buds fülhallgatókkal - számolt be róla az m2mzona.hu.

(Forrás: itmozaik.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)