Jump to content

Íme, egy robot, amely garantálja a jó társaságot

2019. 04. 25. 14:00

A Groove X cég tavaly év végén mutatta be a Lovot elnevezésű plüssrobotot, amely mindenhová követi gazdáját.

A játéknak tűnő készülék nevét a Love (szeretet) és a robot szavak összekapcsolásával kapta. A kedves „családtag” igényli a figyelmet, idegenekkel szemben szégyenlős, és gazdáját kiskutyaként követi.

Technológiájának lényege nem a hatékonyság vagy a hasznosság. „A szó gyakorlati értelmében nem végez semmilyen feladatot, de társaságot kínál a magányos embereknek” – emelte ki a cég.

A kis robotot érintést érzékelő szenzorokkal és a feje tetejére szerelt kamerával látták el. Ez utóbbi a környezetéről képes videókat készíteni és megosztani.

Tulajdonosa a készülék segítségével képet kaphat arról, hogy mi van éppen a lakásban hagyott nagyobb gyerekkel vagy a háziállatokkal. Követhető vele, hogy ki lépett be a családi otthonba, de a naplózás azt is megmutatja, ki mikor beszélgetett az új „baráttal”.

Azok, akik féltik a magánéletüket, internetkapcsolat nélkül is működtethetik a robotot. Ugyanakkor bizonyos funkciók, mint a szoftverfrissítések, a biztonsági mentések és az applikációk kapcsolódása csak online módban lehetséges.

Az ázsiai országban, ahol nagyon sok magányos ember él, több hasonló társasági vagy családi robotot fejlesztettek ki. Idesorolható a Toyota apró Kirobo-ja, a Sony Aibo robotkutyája vagy a Honda időseket és betegeket ápoló Asimo fejlesztése.

A Lovot kiszállítása a tervek szerint 2019 év végére várható.

(Forrás: itmozaik.co.hu;m2mzona.hu | Kép: pixabay.com)