Jump to content

2019-re tolta az SLS rakétájának indítását a NASA

2017. 04. 30. 11:47

Az SLS rakéták kilövésé jelenti az első lépést annak a nagy tervnek, aminek végeredményeként a NASA végül embert fog juttatni a Marsra. Azt már nem merjük mondani, hogy elsőként, mert az ilyen űrbéli projektek gyakran csúsznak pár évet.

Most is ez történt. A NASA SLS (Space Launch System) rakétáinak Orion kapszulákkal szerelt, eredtileg 2018. novemberére tervezett első kilövéséét minden jel szerint 2019-re kell halasztani, ismerte el a NASA.

A dolog annyira nem meglepő, mivel független elemzők már tavaly szeptemberben megállapították, hogy az Orion program elmaradt az ütemtervtől és nagy a veszélye, hogy túl fogja lepni a rendelkezésre álló költségkeretet, minek következtében el kell majd halasztani az SLS rakétákkal kombinált kilövéseket.

Miközben eredetileg egy ember nélküli teszt kilövésről volt szó, a NASA februárban bejelentette, hogy fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy emberi utasokat adjon hozzá a képlethez. Ezzel nyilván több időre lett volna szükség, de nem egyértelmű, hogy ez a valódi oka-e a mostani csúszásnak.

 

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)