Jump to content

360 fokos videón nézhetjük a NASA Mars rakéta tesztjét

2017. 03. 13. 09:47

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala a világ legerősebb rakétáján dolgozik, hogy azzal majd egyszer akár embert küldhessünk a Marsra. Ennek a rakétának az egyik tesztjébe nézhetünk most bele „testközelből”.

Az SLS (Space Launch System), arra lett kitalálva, hogy a segítségével embereket küldhessen a NASA a Mars bolygóra. Sajnálatos módon a rakéta fejlesztése kissé elcsúszott. Eredetileg az idén kellett volna kilövésre kész állapotba kerülnie. Mindenesetre a NASA azért dolgozik keményen a projekten, erről a saját két szép szemünkkel meg is győződhetünk, ha belenézünk az alábbi 360 fokos videóba.

A videó az RS-25 meghajtó tesztjét mutatja be. Ez fogja adni az SLS 8,8 millió fontos tólóerejének úgy a negyedét. Amikor majd a rakéta kilövésre kerül, akkor ez a meghajtó 8 és fél percen keresztül fogja folyamatosan vinni az Orion kapszulát földkörüli pályára és azon is túl. Az RS-25 a hangsebesség tizenháromszorosával pumpálja ki a forró gázt és az elkészült felvételeken is leginkább ez látható. Hatalmas erővel felcsapó füst és lángok.

 
(Forrás: nasa.gov Kép forrása: nasa.gov)