Jump to content

Megosztott az amerikai nép, hogy mennyit is kéne költeni a klímaváltozásra

2016. 09. 17. 10:00

Rengeteg problémára megy el az adófizetők pénze Amerikában is. Egy új kutatás arról kérdezte meg az embereket, hogy mennyit fordítanának a klímaváltozás elleni küzdelemre. Hát nem sokat.

A Chicago Egyetem Energiapolitikai Intézete és az APNORC közös kutatásának eredményeként állíthatjuk, hogy az általuk megkérdezett amerikaiak nem érzik olyan problémának a klímaváltozást, aminek a megoldására ők szívesen áldoznának. A begyűjtött adatok alapján 42 százalék havi 1 dollárt se áldozna rá, hogy csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Ez szomorú, de itt nem ér véget a történet, ugyanis akik meg áldoznának a dologra, azok nem fukarkodnak. 29 százaléka a megkérdezetteknek havi 20 dollár, még 20 százaléka havi 50 dollárt áldozna az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának visszafogására.

Összességében nézve ez a kutatási eredmény így is lehangoló. A válaszadók 77 százaléka úgy gondolja, hogy a klímaváltozás igen is megtörténik és 65 százalékuk szerint a kormánynak tenni kéne valamit, de erre 42 százalékuk egy petákot se adna. Már pedig a probléma ignorálásából és ujjal mutogatásból aligha lehet finanszírozni egy megoldást.  

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)