Jump to content

Akár élet is lehet a két új bolygón, amit a Kepler talált

2016. 07. 22. 10:00

Az áprilisi kisebb leállása után magabiztosan folytatja felfedező tevékenységét a NASA Kepler űrteleszkópja. Talált is két új bolygót, ami életre alkalmas.

Két olyan bolygót is talált a Kepler, ami megfelelhet az élethez szükséges feltételeknek miközben a miénkhez hasonló méretű bolygókat keresgélt. Igazából négy exobolygót is felfedezet, amik egy idegen nap körül keringenek és ebből kettő az, amin potenciálisan élet is lehet.

Mind a négy planéta 20-50%-kal nagyobb, mint a mi bolygónk. Az egyik felszíne sziklás és egy vörös törpe körül kering, ami a K2-72 nevet kapta. A két életre alkalmas versenyző ennél fogva a K2-72c és a K2-72e. Nem túl beszédes nevek, de már megszokhattuk a NASA-tól. Pedig hasznosak lennének a turista csalogató elnedvezések a jó marketinghez, ha rá akarnak majd bírni minket egyszer egy 181 fényéves utazásra, ugyanis ilyen messze vannak tőlünk momentán ezek a bolygók. Persze ez még minden bizonnyal nem mostanában lesz. Akárhogy is a Kepler űrteleszkóp folytatja munkáját és tovább keresgél a naprendszeren kívüli bolygók között.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: engadget.com)