Jump to content

Citizen Mars: egyirányú jeggyel a vörös bolygóra

2015. 08. 21. 16:00

Biztosan hallottál már a Mars One-ról és projektet mozgató ambíciózus tervről. Az első Mars-kolónia létrehozása azonban rengeteg kérdést felvet, nem csak a tudományos, technológiai vagy az anyagi oldalról, de abból a szempontból is, hogy ki lenne hajlandó vállalkozni az utazásra.

Ha a Mars One projektje rajtra készen áll majd, akkor is egy dolgot nem feledhetnek el a bolygó meghódítására induló asztronauták: a jegyük csak egy irányba szól. Az út kockázatos és rendkívül hosszú lesz, így érthető módon sokan megkérdőjelezik, hogyan lesznek képesek a küldetés résztvevői a szociális és pszichés stresszt kezelni. Az ilyen kérdések miatt merül fel sokakban, hogy a Mars One csak kizsigerelni próbálja támogatóit és merészen jelentkező önkéntes űrhajósait.

Ennek ellenére azonban akadtak olyan vállalkozók, akik a Mars One projektjében látták meg céljukat és készek mindent feladni azért, hogy a vörös bolygóra tegyék a lábukat. A Citizen Mars az öt bátor önkéntes történetét meséli el öt részben szeptember elsejétől.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra